понедельник, 3 декабря 2018 г.

3 грудня – Міжнародний день інвалідів

Як пояснити школярам, чому деякі діти змушені сидіти у візочку і не можуть бігати, а дехто навіть не може говорити чи бачити? Як навчити учнів розуміти, що відчувають і яким бачать світ люди з особливими освітніми потребами? Як донести думку про те, чому важливо спілкуватися і підтримувати таких людей?
Перегляньте разом з учнями дібрані  мультфільми, за допомогою яких вам буде легше порушити тему інклюзії у спілкуванні зі школярами та простіше торкнутися складних і болісних питань.
   Мультфільм про соловейка, який народився з одним крилом, – історія про щасливу сім'ю, турботу та взаємоповагу. Анімація розповідає про те, що у природі немає помилок, кожен має своє призначення. У мультфільмі йдеться про те, що не сила крил і величина дзьоба робить птаха справжнім, а та пісня, що живе у нього в серці. Це ж стосується і людей: не за зовнішністю, а саме за людськими якостями варто оцінювати інших.
    Мультфільм вчить тому, що дорослі повинні просто і зрозуміло розповідати дітям про те, що всі люди мають свої особливості, але, якщо хтось не схожий на тебе, це не означає, що він поганий. З усіма можна знайти спільну мову, принаймні варто спробувати це зробити!
     З учнями 2-3 класу проведено  заняття толерантності: «Доброзичливі стосунки з оточуючими» та організовано перегляд тематичних мультфільмів.











Комментариев нет:

Отправить комментарий